>

Webshop » - Led Kweeklampen merken » - Spectrum King » Spectrum King SK602+ GH LED Kweeklamp

Spectrum King SK602+ GH LED KweeklampSpectrum King SK602+GH LED Kweeklamp Spectrum King SK602+ GH LED Kweeklamp

€ 1 749,00

Beschikbaar - Ruime voorraad

Spectrum King SK602 GH LED Kweeklamp 

De Spectrum King SK602+GH led kweeklamp is de meest krachtige kweeklamp van Spectrum King en waarschijnlijk ook de meest felle led kweeklamp ter wereld. De hoeveelheid licht die deze SK602+GH produceert is werkelijk fenomenaal. De SK602+GH is een full spectrum led kweeklamp, wat betekent dat alle kleuren in het spectrum zijn vertegenwoordigd. De SK602+GH geeft daarom een voor het oog wit licht, in tegenstelling tot veel andere led kweeklampen die vaak paars licht geven, omdat de focus vooral ligt op rood en blauw licht. Spectrum King kiest voor een full spectrum dat zo dicht mogelijk in de buurt komt van het lichtspectrum van de zon. Daarbij hanteert Spectrum King de visie dat de plant tekort gedaan wordt wanneer deze alleen grote hoeveelheden blauw en rood licht toegediend krijgt. De gedachte daarachter is dat blauw en rood weliswaar de kleuren zijn die de plant nodig heeft voor fotosynthese, maar dat de plant zeker ook de andere kleuren nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Bovendien zou een overschot aan blauw en rood licht leiden tot verzadiging van de plant, waardoor de plant zich niet tot de maximale potentie zou kunnen ontwikkelen. Een full spectrum zorgt ervoor dat de plant een natuurlijke fotorespiratie ondergaat, waardoor de plant harder zal gaan werken en ook meer voeding op kan nemen. Het resultaat is gezondere groei, een stevige plant en een beter eindresultaat. De Spectrum King SK602+GH enige LED-kweeklamp die nóg feller is dan de SK600 is de SK602. De Spectrum King SK602+GH is dan ook de allerkrachtigste LED-kweeklamp die er te koop is. Op het eerste gezicht lijken de SK602+GH en z’n voorganger (de SK600), behoorlijk op elkaar maar bij nadere beschouwing zijn er toch een paar uiterlijke verschillen.  
 
Om te beginnen is de behuizing van de SK602+GH wat lager en een stuk eenvoudiger van constructie. Als onderdeel van de nieuwe behuizing zijn ook de ventilatiegaten van vorm en aantal veranderd. Deze veranderingen hebben er voor gezorgd dat de SK602+GH waterbestendiger is dan z’n voorganger en bovendien nóg beter koelt. Een ander groot verschil is de hoogte van de reflector. Deze verspreidt het licht nog steeds onder een hoek van 90° maar door de grotere reflectievlakken wordt meer licht in de juiste richting gestuurd. Tezamen met de nieuwe reflector zijn óók de allernieuwste CREE-Led’s in de SK602+GH verwerkt. Hierdoor neemt in vergelijk met de oude SK600 de hoeveelheid licht op het kweekoppervlak -de plek waar het allemaal moet gebeuren- met zo’n 15 tot 20% toe. Dat meer licht ook een groter kweekoppervlak oplevert mag blijken uit een footprint met een indrukwekkende afmeting van bijna 6m². De technici van Spectrum King gaan er zoals voor hen gebruikelijk vanuit dat natuurlijk zonlicht het beste is voor je planten. Daarom werd ook de SK602+ GH LED-kweeklamp voorzien van een Full Spectrum lichtbereik waarin je planten zich tijdens alle levensfasen prima op hun gemak voelen.  

Specificaties:  

- Werkelijk verbruik: 610 - 640 watt  
- Vergelijkbaar met: 1000 watt double ended HPS  
- Hanghoogte: 152 - 183 cm (groei), 121 - 152 cm (bloei) boven de top van je planten  
- Reikwijdte: 243 x 243 cm (groei), 152 x 152 cm (bloei)  
- Levensduur: +75.000 uur  
- Gewicht: 9,2 kg 
- Afmeting: 54 x 26 x 18 cm 
 
 
 
*Let goed op met de minimale hoogte boven de plant. De ene plant is wat gevoeliger voor licht dan de ander, waardoor de ene plant ook eerder stress of beschadiging door teveel licht zal ondervinden dan de ander. Wij adviseren daarom altijd om iets meer afstand aan te houden in het begin, zodat je jezelf ervan kunt verzekeren dat je plant zich prettig voelt bij het licht en de kracht daarvan. Alle led kweeklampen die je in deze online shop zult vinden zijn dusdanig krachtig dat het echt niet erg is om ze iets meer hoogte te geven. Zeker wanneer de plantjes nog heel erg jong zijn kun je de lamp het beste wat hoger ophangen. Zodra je constateert dat ze echt goed aangeslagen zijn en er gezond uitzien, kun je de lamp laten zakken. 

Gerelateerde producten


Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.