>

Hoe Kiemgroenten kweken

Kiemgroenten zijn een gezonde en smaakvolle toevoeging aan elke maaltijd. Ze zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten en groeien snel en gemakkelijk. Als je ze zelf wilt kweken, volg dan deze stappen:



 

  1. Kies de juiste zaden: Kies zaden van kiemgroenten die je graag eet, zoals alfalfa, mungbonen, luzerne of rode klaver.
  2. Kies een geschikt container: Gebruik een grote, diepe container met drainagegaatjes aan de onderkant. Je kunt ook speciale kiemgroenten-kweekschalen of -kweeksetjes gebruiken.
  3. Voeg kiemgrond toe: Voeg een laag kiemgrond of biologisch afbreekbaar potgrond toe aan de container.
  4. Voeg de zaden toe: Strooi de zaden over de grond en bedek ze lichtjes met meer grond. Giet lichtjes water over de grond om de zaden te helpen ontkiemen.
  5. Zet de container op een warme, zonnige plek: Zet de container op een warme, zonnige plek met voldoende licht. Houd de grond vochtig door regelmatig te sproeien met water. Is er niet voldoende licht tijdens de donkere maanden? Dan is het noodzakelijk om licht toe te voegen om overdadig strekken van je planten te voorkomen. Ontdek onze kweeklampen speciaal voor spruitgroenten hier
  6. Oogst en geniet: Na ongeveer 7-14 dagen zullen de kiemgroenten klaar zijn om te oogsten. Snijd ze af met een scherp mes of schaar en geniet van de versgekweekte smaak.

Mogelijke problemen die kunnen optreden bij het kweken van kiemgroenten zijn onvoldoende licht, te weinig water of te veel water, of ongedierte. Als je de juiste zorg en aandacht geeft, zullen je kiemgroenten echter snel en gemakkelijk groeien. Geniet ervan!



Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Alles over kweken met LED