>

Webshop » - Irrigatie

Irrigatie

Irrigatiesystemen

Kweken met een bewateringssysteem heeft veel voordelen. Het geeft de vrijheid wat langer van huis te zijn en het vergroot de opbrengsten. Je planten zullen nooit droog komen te staan en altijd voorzien worden van hun dagelijkse portie water en voeding.

Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend
Hydroponics betekent “kweken van planten in water.” Alle noodzakelijke voedingsstoffen worden aan het water toegevoegd. Er komt geen medium aan te pas. Dus geen gesleep meer met zakken aarde.
Bij gebruik als hydroponics kweeksysteem wordt de deksel op de lekbak geplaatst. In de deksel zitten gaten waarin de planten in mandjes (netcups) worden geplaatst.
Vanuit het watervat wordt 24 uur per dag water met voeding in de lekbak gepompt. Wanneer er een laagje van 4 cm water in de lekbak staat loopt het overtollige water via een overloop terug naar het watervat onder de tafel. Bij deze kweekmethode hangen de wortels van de planten in een continue circulerende stroom van zuurstofrijk water met voeding.

Hydroponics kweeksysteem

Een dergelijk hydro kweeksysteem wordt een “shallow water culture system” genoemd. Deze systemen zijn extreem zuinig met water en erg gebruiksvriendelijk. Tijdens de kweek hoef je alleen het waterniveau in het watervat op peil te houden en de gepaste hoeveelheid voeding bij te mengen. Het gebruik van een PH/EC combimeter is hierbij wel noodzakelijk om de juiste hoeveelheid voeding en zuurgraad te kunnen bepalen.
Wanneer je het watervat tussen twee oogsten wilt reinigen kun je deze eenvoudig loskoppelen van de lekbak en uit de kast nemen.
Tijdens de kweek zelf hoeft dit niet en volstaat het aanvullen met water en voeding.

irrigatie-voorbeeld

Het watervat is via de onderste deur van de kast met een gieter eenvoudig bij te vullen.
Een van de grote voordelen van deze systemen is dat je je planten zeer nauwkeurig voeding toe kunt dienen en zo dus meer controle over hun groei en bloei hebt. Een kortere kweekcyclus met hogere opbrengsten is het gevolg van een constante (7×24) voedingsopname door de wortels rechtstreeks uit het water.
Een extra voordeel is dat planten gekweekt in een hydroponics kweeksysteem vaak gezonder zijn. Veroorzakers van plantenziektes zoals schimmels en bacteriën broeden vaak in potgrond. Omdat er geen grond in dit systeem aan te pas komt zullen je planten ook minder vatbaar zijn voor ziektes en plagen. .
Het 3 in 1 kweeksysteem is een gesloten en veilig systeem zonder risico op lekkages. In de lekbak staat nooit meer water dan de inhoud van het watervat. Dus wanneer de pomp om een of andere reden stopt kan het terugstromende water nooit het watervat overstromen. Omdat het een gesloten systeem is valt er geen licht op het water en hoef je dus ook niet bang te zijn voor algengroei in het water.