>

Gebruik uw eigen opgewekte stroom optimaal

Meer halen uit eigen opgewekte energie


Zonnepanelen zijn een welgekomen energiebron voor elk gezin in deze moeilijke tijden van energiecrisis. Toch is er een kanttekening te maken bij het optimale verbruik van uw opgewekte stroom.

Wist je dat je vaak minder dan de helft van je opgewekte stroom effectief verbruikt?

Daarom maken we overdag zoveel mogelijk gebruik van de stroom uit zonnepanelen. We zetten apparaten die veel stroom gebruiken zoals de wasmachine of vaatwasser overdag aan, terwijl de zon op de panelen schijnt.

Elektrische overmaat aan energie omzetten in voedsel

Een handige tip die we willen meegeven is om de overmaat aan energie om te zetten in voedsel.
Met Led kweeklampen kan je voor een laag verbruik (1.5W / dm²) het ganse jaar door groenten en kruiden kweken. Door je lampen overdag te laten branden wanneer je zonnepanelen energie opwekken, kan je zelfs bij koudere temperaturen toch genieten van je verse sla, spinazie, basilicum, spruitgroentjes, …

Door de inflatie weten we allemaal dat een bezoek aan de supermarkt een stevige hap uit je budget neemt. Door zelf groenten te kweken met je overmaat aan opgewekte energie zorg je ervoor dat je niet alleen gezond blijft eten, maar ook dat het gat in je portefeuille niet te groot wordt.

Onze Hortimol reeks is speciaal ontworpen om met een beperkt verbruik hoge resultaten te halen. Met 40W, 60cm kan je bijvoorbeeld 70 cm op 40 cm vlot belichten. En op vlak van verbruik dus te verwaarlozen met de overmaat aan energie die je opwekt.

Ontdek Hortimol LEDs

Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Alles over kweken met LED