>

Webshop » - Led Kweeklampen merken » - Magnus Light » Magnus Light kweeklamp ML-365 Standard White

Magnus Light kweeklamp ML-365 Standard WhiteMagnus Light kweeklamp ML-365 Standard White Magnus Light kweeklamp ML-365 Standard White

Magnus Light kweeklamp ML-365 Standard White Magnus Light kweeklamp ML-365 Standard WhiteMagnus Light kweeklamp ML-365 Standard White Magnus Light kweeklamp ML-365 Standard WhiteMagnus Light kweeklamp ML-365 Standard White Magnus Light kweeklamp ML-365 Standard WhiteMagnus Light kweeklamp ML-365 Standard White Magnus Light kweeklamp ML-365 Standard White

€ 1 097,00

Beschikbaar - Ruime voorraad

Magnus Light kweeklamp ML-365 Standard White

De Magnus Magnus ML-365 Standard White is het resultaat van 14 jaar productontwikkeling in de professionele tuinbouw. Deze Full Cycle LED-kweeklamp is  dan ook geheel vervaardigd met oog op het veeleisende  gebruik in de commerciële gewassenteelt . Dit houdt natuurlijk niet in dat de Magnus ML-365 Standard White niet geschikt zou zijn voor de serieuze hobbykweker. In tegendeel. 

De Magnus ML-365 Standard White is uitgerust met twee COB-leds. De COB-technologie maakt het mogelijk om het aantal elektronische onderdelen in een LED kweeklamp tot een minimum te beperken waardoor een zéér efficiënt energieverbruik (of, andersom geredeneerd, een bijzonder hoge lichtopbrengst)  wordt bereikt.  COB-technologie geldt als de krachtigste en meest efficiënte LED-technologie van dit moment. Daarnaast is door het compacte ontwerp van een COB-led en de grote hoeveelheid samenstellende lichtdiodes een veel nauwkeurigere afregeling van een specifiek lichtspectrum mogelijk.  

Far Red dimmer 

De Magnus ML-365 Standard White is voorzien van een Far Red-dimmer waarmee de hoeveelheid Far Red licht in het lichtspectrum kan worden veranderd. Far Red is het specifieke rode lichtgedeelte dat verantwoordelijk is voor een aantal interessante veranderingen tijdens het leven van een plant. Om te beginnen is de hoeveelheid Far Red dat een plant ontvangt verantwoordelijk voor het moment waarop deze  van de groeifase overgaat naar de bloeifase. Manipulatie van de hoeveelheid Far Red in de groeifase stelt je dus in staat om het tijdstip van die overgang te beïnvloeden.  Far Red is daarnaast van invloed op de duur van de knop- en bloemvorming. Manipulatie van de hoeveelheid Far Red in de bloeifase maakt het dus mogelijk om de hoeveelheid knoppen en de compactheid van je bloemen te beïnvloeden. 

Standard White spectrum 

Het Full Cyclespectrum van de Magnus Magnus ML-365 Standard White is opgebouwd uit een doordachte combinatie van blauw (groei) en rood licht (bloei) waar ook de ML-365 PRO mee is uitgerust. Dit spectrum werd voor de Magnus ML-365 Standard White echter aangevuld met geel en groen licht. Dit laatste zorgt er voor dat het afgestraalde licht niet blauw-paars is, maar wit. Veel kwekers prefereren wit licht boven een paars-blauw lichtschijnsel  omdat wit licht veel prettiger aan de ogen is en omdat bovendien het gewas er onder wit licht veel ‘natuurlijker ‘uitziet.  De toevoeging van het gele en groene licht heeft overigens wél een nadelige invloed op de groei- en bloeikracht  van het oorspronkelijke Full Cycle spectrum. Het groen-gele lichtgedeelte heeft namelijk geen effect op de prestaties van je planten, maar moet wel worden opgewekt. Dit gaat enigszins ten koste van de efficiëntie van het rode en blauwe licht. 

 

Alle modellen van Magnus werden voorzien van de inmiddels befaamde parabolische, 120° lens. Deze kraakheldere, glazen lens verzekert je van een bijzonder gelijkmatige lichtverdeling over het kweekoppervlak en tussen de bladeren. Een andere eigenschap van de parabolische lens is dat alle golflengten waaruit het gebruikte lichtspectrum is opgebouwd in gelijke mate worden doorgelaten. Een meting van het afgestraalde licht zal je dan ook leren dat al vanaf 40 cm vanaf de lamp het spectrum van de Magnus ML-365 Standard White exact overeen komt met de Magnus-grafiek die onder dit artikel is afgebeeld.  

De aluminium behuizing bevat de meest hoogwaardige componenten die passief, dus zonder ventilator, gekoeld worden. Hierdoor de Magnus Magnus ML-365 Standard White een geruisloze, bijzonder degelijke en storingsvrije LED kweeklamp.  Het is voor Magnus dan ook geen groot risico om op elke Magnus ML-365 Standard White een volle drie jaar garantie te geven.

Specificaties:

SpectrumFull Spectrum + Far Red
Afmeting14 x 25 x 15 cm
Branduren50.000 +
DimbaarJa (far red)
Garantietermijn3 jaar
Gewicht6.7 kg
KoelingActief
HPS Aquivalent1000W
Stroomverbruik365W
PPF (Micromols/sec)1314
Minimum afstand tot de plant40 cm
Footprint (bloei)120 x 120cmGerelateerde producten


Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.