>

Voordelen UV belichting bij plantenkweek

Van UV is aangetoond dat het de productie van THC, CBD en terpeen in cannabisplanten verhoogt. De cannabisplant produceert meer THC om de hoge blootstelling aan UV-licht te compenseren.Voordelen UV belichting bij planten

Veel led kweeklampen van de huidige generatie hebben een breed spectrum, maar vergeten weliswaar het belang van UV licht in het spectrum. Lees verder waarom extra UV belichting bij planten belangrijk is en hoe je nog een serieuze verbetering in resultaat kan bekomen.

Voordelen van UV-licht bij planten.

Er is je je hele verteld dat je bang moet zijn voor ultraviolet licht. Toch geeft UV je in veilige doses een geweldige bruine kleur zonder daadwerkelijke schade aan de huid. Die donkere huid helpt bij het toevoegen van bescherming voor de volgende keer dat je buiten in de zon bent. In wezen creëert uw huid zijn eigen natuurlijke zonnecrème.
UV-licht is ook buitengewoon belangrijk voor plantengroei. In veilige doses helpt UV om oliën te produceren die de geweldige geuren en smaken creëren waarnaar u op zoek bent in uw gewas. Dat is wat de plant produceert om zichzelf te beschermen tegen meer UV-blootstelling. Net als wij creëren planten hun eigen natuurlijke zonnecrème. Ze reageren op de stress van de zon door UV-stralen door zijn eigen zonnebrandcrème in de vorm van trichomen te creëren. Hoe meer trichomen worden geproduceerd, hoe hoger het gehalte aan ‘werkzame stoffen’.

Wat is UV?

Ultraviolet licht is elektromagnetische straling die afkomstig is van zonlicht. Dit UV licht is opgedeeld in drie verschillende secties met verschillende golflengten: UVA: 400 nm-315 nm UVB: 315 nm-280 nm UVC: 280 nm-100 nm. Hoewel UVC niet van nature op aarde aanwezig is vanwege onze atmosfeer, zijn UVA en UVB beide een belangrijk onderdeel van het leven. Je planten hoeven niet altijd buiten te staan om te profiteren van UV-licht. Kweeklampen binnenshuis kunnen deze stralen ook kunstmatig produceren, waardoor kwekers hun kamerplanten dezelfde voordelen kunnen geven als buiten gekweekte planten. Als de juiste hoeveelheid UV aanwezig is: 

• Verhoogt oliën en harsen
• Verhoogt de wortelmassa
• Veroorzaakt meer vertakking, minder uitrekking
• Verbetert smaak en geur
• Creëert planten met een hogere potentie
• Verhoogt de weerstand tegen insecten, bacteriën en schimmels

LED UV Booster 60 cm
LED UV Booster 90 cm


Planten die binnen worden gekweekt zonder blootstelling aan UV missen deze voordelen. Daarom is het zo belangrijk om UV licht toe te voegen aan uw standaard breed spectrumbelichting.


Andere voordelen van UV-licht kan het ontkiemingsproces versnellen om zaden te laten ontkiemen. Wanneer telers zaailingen overbrengen onder intensere lichtbronnen versterkt UV de planten, en bereiden ze de planten beter voor op licht met hoge intensiteit. Het overplanten van zaailingen van verlichting met lage intensiteit naar verlichting met hoge intensiteit kan de groei van de plant schokken of vertragen. Dit geldt vooral bij het verplaatsen van jonge planten van binnen naar buiten.
Blootstelling aan UV in de vroege stadia van plantengroei verkort de schoktijd en versnelt het fotosynthese proces.

Wat je NIET moet doen met UV-licht!

Ja, UV heeft voordelen voor de plantengroei, maar het kan nog steeds schade toebrengen aan planten en mensen als het niet correct wordt gebruikt. Verwacht niet dat u uw plantengroei verbetert door zonnebanklampen te gebruiken. Zonnebanklampen zorgen voor veel UV-straling en de menselijke huid kan er maar korte tijd aan worden blootgesteld. Door planten aan een overmaat aan UV-straling bloot te stellen, zullen ze snel doodgaan. De juiste hoeveelheid UV-straling is dus zeer belangrijk.Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Alles over kweken met LED