>

Waarom kweken met Quantum Boards

Proflux Quantum Board

Een led kweeklamp is het belangrijkste onderdeel van een kweekopstelling, dus het is belangrijk om daar niet op te bezuinigen. Anderzijds verschillen kweeklampen veel in prijs en kwaliteit. Betaalbare full spectrum LED panelen die er uitspringen zijn de Proflux Quantum Boards.
Proflux QB-1000 (100W): 139 euro. Proflux QB-2000 (200W) voor maar 189 euro.

Quantum Board?

Horticulture Lightning Group produceerde dit type LED kweeklamp als eerste en legde ook de naam ervan vast. De term Quantum Board wordt tegenwoordig echter door meer producenten gebruikt voor dit type LED kweeklamp. Zo weten we met zen allen welk type kweeklamp we bedoelen.
Om preciezer te zijn gaat het om full spectrum LED kweeklampen waarbij de diodes over een relatief groot oppervlak zijn verspreid. Dit met als voordeel een uniformere belichting over je kweekoppervlakte, zonder hotspots met te hoge lichtintensiteit. De diodes zitten bevestigd op een board, wat ook meteen de naam verklaart. De boards zitten vrij eenvoudig in elkaar en kunnen daardoor voordelig worden geproduceerd. En nu komt het mooiste van dit type kweeklamp, er kunnen uitstekende kweekresultaten mee worden gehaald!

Proflux Quantum Boards  

Proflux is gespecialiseerd in het maken van Full Spectrum Led kweekstrips en Quantum Boards met uitstekende prestaties en een eenvoudig en mooi design. Dit alles aan zeer democratische prijzen zodat je als hobbykweker niet diep in de buidel hoeft te tasten.
Over het design gesproken, die is bij de QB serie bewust eenvoudig gehouden. ProFlux richt zich namelijk op prijsbewuste kwekers die een kweeklamp niet kopen vanwege de vele opties of een futuristisch uiterlijk, maar vanwege de prestaties. Door het ontwerp eenvoudig te houden neemt de lamp zelf weinig ruimte in, en kan de prijs laag gehouden worden. Het armatuur is gemaakt van dun en licht aluminium voorzien van een krachtige CE gecertificeerde driver. De led diodes zijn beschermd met een 100% transparante plastic cover, waardoor schade door opspattend vocht of accidentele handelingen uitgesloten zijn. Dit in tegenstelling tot andere LED Quantum Board merken, waar de led diodes zijn beschermd met een gelcoating.

ProFlux QB 1000        ProFlux QB 1000  

Full spectrum

De Quantum Boards van ProFlux stralen een full spectrum licht uit. In tegenstelling tot het paarsige licht van de wat oudere LED kweeklampen, zorgt dit voor een veel natuurlijker licht. Dat is niet alleen prettig voor je ogen, maar uit onderzoek is ook gebleken dat bloeiende planten veel beter groeien en bloeien in dit brede lichtspectrum.
De boards zijn voorzien van een mix van vier verschillende LED diodes van Samsung. De 3000 Kelvin diodes zorgen hierbij voor stimulatie van de bloei en de productie van bloemen. De blauwere 5000 Kelvin diodes zorgen voor een gedegen groeifase en de aanmaak van mooie grote groene bladeren en stevige stammen. De rode en infra rode diodes stimuleren eveneens de bloemontwikkeling en versnellen de verandering van de phytochrome toestand. Dit betekent in feite dat planten sneller omschakelen van de slaaptoestand in de nacht naar de actieve toestand overdag, en vice versa.

Dimmer ProFlux

Dimbaar met passieve koeling

Alle modellen uit de ProFLux QB serie worden geleverd met een dimbare LED driver. Hierdoor kun je het licht dimmen wanneer dat te sterk is. Zo kan je lichtsterkte aanpassen aan de behoefte van de plant in elke levensfase. Ze maken tevens gebruik van een passieve koeling, en bevatten dus ook geen luidruchtige ventilators die stuk kunnen gaan.

Altijd inbegrepen: 2x roestvrijstalen hanghaken, 2x verstelbare touwhangers, 1x gebruikershandleiding voor installatie, 1x netsnoer

ProFlux Quantum Board QB-1000 specificaties:

Full lichtspectrum (3000k/5000k, Rood;660nm, IR;760NM)
Samsung LM301B+Osram
Geen ventilatoren
Weinig warmteafgifte
Hoog rendement (2,7 umol/j)
Maximale opbrengst (2.3g/w)
Hoog gemiddelde PPFD
Footprint: Groei: 80x80 cm Bloei: 60x60 cm

Stroomverbruik: 100watt
Gewicht: 1.92 KG
Afmeting: 30x26,7x0,59cm


ProFlux Quantum Board QB-2000 specificaties:

Full lichtspectrum (LM301B: 3500K/6000K, Rood: 660nm, IR: 760NM)
Samsung LM301B + Osram
Geen ventilatoren
Weinig warmteafgifte
Hoog rendement (2,7 umol/j)
Maximale opbrengst (2.3g/w)
Hoog gemiddelde PPFD
Footprint: Groei: 100 x 80 cm Bloei: 90 x 60 cm

Stroomverbruik: 200watt
Gewicht: 4.52 KG
Afmeting: 60 x 26,7 x 0,59cm

Proflux QB 2000Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Alles over kweken met LED