>

10 tips om de juiste LED kweeklamp te kiezen

Kweken onder Led is een revolutionaire manier om planten op te kweken. Zowel professionals als enthousiaste hobbykwekers bereiken  met led kweeklampen reeds enkele jaren een optimaal resultaat met minimale inspanning. 

De voordelen zijn talrijk: 
  • Gestimuleerde groei en bloei 
  • Perfecte golflengtes 
  • Lage energiekost 
  • Compactheid 
  • Duurzaamheid 
nog meer voordelen...

LED-verlichtingslampen zijn duidelijk voordelig...

Maar: Zie jij door het bos de bomen nog?

  • Het grote aantal modellen op de markt
  • verwarrende verklaringen van verkopers
  • misleidende productbeschrijvingen 
Daarom voor jou deze 10 tips, zodat jij het helder krijgt.

Heb je na deze 10 tips nog vragen?  VRAAG ADVIES

1.      Kwaliteit en Materialen 

Duurzaamheid is een van de beste eigenschappen van LED kweekverlichting. Wanneer een lamp is gebouwd met met kwaliteitsvolle materialen, kan deze tot 10 jaar of langer meegaan. Dit is een lange tijd waarin je je geen zorgen hoeft te maken over uw kweekbelichting. 
Het is het best te kijken naar Europese of Amerikaanse lampen die voldoen aan de hoogste industriestandaarden. 

2.      Verbruik & Vermogen 

Uw LED-verlichtingslamp zal per dag een degelijk aantal uren branden. En tijdens die periode verbruikt ie ook elektriciteit..
Daarom controleert u best hoeveel de totale output is ten opzichte van het verbruik. Houd er rekening mee dat een hogere output je hogere verbruik moet compenseren. 

3.      Lage warmte afgifte 

Dit is een van de belangrijkste punten bij het kiezen van LED-kweekverlichting, omwille van 2 factoren: Duurzaamheid en bescherming van je planten. 

LED kweeklampen hangen vaak dichter bij je planten in vergelijking met traditionele systemen. Dit omdat de led lampen weinig warmte afgeven. Hierdoor kan je de kweeklampen dichter hangen om de intensiteit van het licht op het bladoppervlak kan verhogen. Goed uitgebalanceerde Led kweeklampen zetten weinig energie om in warmte en hebben een degelijk ingebouwd warmteafgiftesysteem. Koelere led kweeklampen hebben een langere levensduur.

4.      Kwaliteit Halfgeleider Chip 

Regular kweeklampen 
De halfgeleiderchip / Led diode zet elektriciteit om naar licht, maar bepaalt ook de uitgestraalde golflengte. Het is zeer aan te raden om LED diodes te nemen van ten minste 3 watt. Bij lagere wattages zal er niet voldoende lichtintensiteit worden. 

COB Led's
COB leds zijn zo ontwikkeld dat ze per lichtpunt stukken intenser zijn dan een kleine led diode. Doch zijn hier  verschillen waarbij sommige COB led types meer warmte afgeven, dus inefficiënter hun energie gebruiken.

5.      Wat ga je kweken? 

De verlichting die u kiest moet geschikt zijn voor het type planten dat u gaat kweken. Alle LED-lampen zullen hun werk tot op zekere hoogte wel doen, maar vooruitstrevende modellen worden gemaakt om in specifieke behoeften voor je plant te voorzien. 
Bijvoorbeeld, als u zware gewassen zoals tomaten kweekt, heeft u een ander soort belichting nodig dan wanneer u bloemen kweekt.  Heb je alleen lichten nodig voor vegetatieve cyclus of de groei? Meer gericht op de bloei of voor een volledige plantencyclus? Contacteer ons als u door het bos de bomen niet meer ziet!

6.      Kweekruimte 

De te belichten oppervlakte is een vitale factor bij het aanschaffen van Led verlichting, aangezien deze oppervlakte bepaalt welke Led lamp(en) je nodig zal hebben. 
Het eerste wat je moet doen is het meten van de exacte grootte van uw kweekruimte. Dan kijk je naar de belichtingscapaciteit van je lampen.
De algemene richtlijn die de meeste telers gebruiken: 300 à 400 watt daadwerkelijk vermogen per vierkante meter bij lichteisende planten zoals tomaten. de kwaliteit van de lamp bepaalt of u  hier eerder 300 of 400 Watt gaat nodig hebben. 
Planten zoals sla die minder licht nodig hebben hebben ergens tussen 80 en 150 watt per vierkante meter nodig. 
Bekijk hierbij ook even de Dagelijkse Lichtintegraal ! (onderaan de geopende pagina)

7.      Volledige Spectrum LED Lights 

Hoewel planten onder bijna elk type licht kunnen groeien, zijn verschillende golflengtes vereist voor een efficiënte fotosynthese. Wat betekent groei en bloei. Maar ook de hormonen huishouding.

Voor groei en bloei hebben planten behoefte aan veel licht in het rode en blauwe spectrum. Maar bijvoorbeeld ook infrarood licht en ultraviolet licht zijn belangrijk om de fotosynthese te stimuleren of de aanmaak van harsen te bevorderen.  

Door het spectrum zo volledig mogelijk te maken, zal geen enkel intern proces bij de plant tekortgedaan worden. 

8.      Gemak van gebruik en flexibiliteit 

Soms moet u de positie van uw lampen aanpassen, op basis van het plantentype en het groeistadium. Kwaliteits LED-lampen zijn efficiënt, maar ook makkelijk te gebruiken en laten u toe om met een kleine moeite op te hangen en eventueel in hoogte aan te passen. 

Kijk dus naar producten die gemakkelijk te onderhouden zijn en direct na het uitpakken simpel te installeren zijn. 

9.      Garantiebeleid 

LED-lampen moeten ongeveer 50.000 branduren meegaan bij normaal gebruik, dus mag je verwachten dat er een degelijke garantie is op de geleverde toestellen. Koop dus geen toestellen met minder dan een jaar garantie.

10.  Betrouwbaarheid 

In het Led kweeklampenwereldje worden veel beloftes gemaakt, maar deze komen niet altijd uit. 
Daarom geven wij u advies over de lamp waar u in geïnteresseerd bent zonder loze beloftes. 
Met het juiste advies over de oppervlakte die u gaat belichten. Wil u als eerste op de hoogte zijn van spectaculaire kortingen of nieuwe producten?

Newsletter empfangen

E-mail-Adresse CheckBewertungen

Es wurden keine bewertungen gefunden.


Blog