>

Webshop » - Led Kweeklampen merken » - Fluence Bioengineering » Fluence SPYDR 2i

Fluence SPYDR 2iFluence SPYDR 2i Fluence SPYDR 2i

Fluence SPYDR 2i Fluence SPYDR 2iFluence SPYDR 2i Fluence SPYDR 2iFluence SPYDR 2i Fluence SPYDR 2iFluence SPYDR 2i Fluence SPYDR 2i

€ 1 598,00 € 1 170,00

Beschikbaar - Ruime voorraad

Fluence SPYDR 2i

De Fluence SPYDR 2i is een extreem krachtige Full Spectrum LED kweeklamp die ontwikkeld werd voor gebruik in de High PPFD Cultivation. Bij de High PPFD kweekmethode wordt gebruik gemaakt van lichtsterktes die schadelijk zouden zijn voor het gewas als er geen extra hoeveelheid CO2 aan de lucht zou zijn toegevoegd. Een opgevoerde CO2-hoeveelheid van 800 tot 1400 PPM, oftewel een percentage van 0,08 tot 0,14% (normaal is dat 400 PPM, 0,04%), stelt een plant namelijk in staat om die grote lichtintensiteit veilig en effectief om te zetten in koolhydraten en energie. Het nuttig effect voor de kweker is dat hierdoor de levenscyclus van z’n planten aanmerkelijk versnelt en dat bovendien de opbrengst tot wel 20% wordt vergroot. Anders gezegd: met High PPFD Cultivation krijg je in een kortere tijd een grotere oogst. 

De SPYDR 2i is een lamp waar je, bij wijze van spreken, gemakkelijk je vingers aan kunt branden. Voor kwekers die weinig ervaring hebben met het gebruik van extra CO2 in hun kweekruimte is deze lamp af te raden. De extreme hoeveelheid licht die de 2i produceert is uiterst schadelijk voor je planten als niet doorlopend het CO2-niveau in je kweekruimte wordt gemeten en voortdurend op het juiste peil wordt gehouden. De SPYDR 2i produceert natuurlijk ook een hoeveelheid UV-licht die naar verhouding veel groter is dan bij andere LED-kweeklampen. Bij het werken onder de SPYDR 2i is het daarom extra belangrijk dat je je huid met kleding afdekt en je ogen met de juiste middelen beschermt. 

De Fluence SPYDR 2i is voorzien van het door Fluence zélf ontwikkelde PhysioSpec Indoor spectrum. Dit spectrum is op maat gemaakt voor het indoor kweken en bedoeld voor de gehele levenscyclus van je planten. Dus ook zaailingen, stekken en clonen voelen zich behaaglijk in het licht van deze lamp.  Het PhysioSpec Indoor spectrum scoort op de CRI-schaal (Color Rendering Index) een waarde van 85 wat aangeeft dat het afgestraalde licht uiterst geschikt is voor werk- en onderzoeksomstandigheden waarbij natuurlijke, levendige kleuren en een goed contrast belangrijk zijn. De Fluence SPYDR 2i beschikt niet over een ingebouwde dimmer. Deze is alleen apart te verkrijgen. Op één dimmer kun je tot 50 SPYDR’s 2 aansluiten. 

De Fluence SPYDR 2i is een professionele LED kweeklamp die zéér zuinig omgaat met z’n energie. Door het grote lichtoppervlak wordt het licht uiterst gelijkmatig verdeeld over het kweekoppervlak en dringt het uitstekend door tussen het gebladerte. De door Fluence gebruikte materialen, het eenvoudige ontwerp en het ontbreken van ventilatoren maken de Fluence SPYDR 2i tot een geruisloze, degelijke kweeklamp die probleemloos vele jaren meegaat. De Fluence SPYDR 2i kan stand alone én in serie op het lichtnet worden aangesloten. Deze LED kweeklamp is geschikt voor gebruik in stellingen (vertical farming), boven kweektafels en in kweektenten. Er wordt een ophangbevestiging meegeleverd.


Specificaties:

SpectrumFull Spectrum 
Afmeting108 x 119 x 11 cm
Branduren54.000 +
DimbaarMet apart verkrijgbare dimmer
Garantietermijn3 jaar
Gewicht11.3 kg
KoelingPassief
HPS Aquivalent1000W double ended HPS
Stroomverbruik630W
PPF (Micromols/sec)1700 
Minimum afstand tot de plant16 cm
Footprint 120 x 120cm

Gerelateerde producten


Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.