>

Macrogroenten

pompoen-macro-microgroenten-ledgrowers-be

Macrogroenten

Wist je dat je niet enkel spruit, kiem- of microgroenten kan kweken om je salade heerlijker te maken? Met macrogroenten kan je op een beperktere oppervlakte zelfs een volwaardige salade maken voor gans het gezin!

Je koopt vast wel eens een pompoen voor een lekkere soep waarvan je een 100-tal zaden zomaar wegkiepert. Wat een zonde.. Zaden van pompoenen of courgettes lenen zich tot macrokweek op minischaal. Met een handvol zaden kweek je een volle kom macrogroenten die je salade opvrolijken door hun pure, eerlijke smaak. Door ze op potgrond te kweken, komen de aroma's tot zen volle recht doordat de planten stoffen kunnen opnemen die ze niet vinden in katoenen watten of hennepvezel. Maar beide methodes zijn uiteraard geschikt.

Bij dikkere zaden is het soms aangeraden om ze eerst een nachtje te laten weken in water op kamertemperatuur voordat je ze uitzaait. Hou ze bedekt tot ze gekiemd zijn en houd daarna de planten fris door de bodem dagelijks te bevochtigen. Te nat is zeker niet de bedoeling. 

Pompoen- en courgettekiemen pluk best wanneer de 2 eerste bladeren een duimpje groot zijn. Dan zijn ze lekker fris en knapperig. Wanneer ze groter worden en de volgende set bladeren ontstaat wordt het geheel iets minder knapperig. Zonnebloempitten zijn eveneens uiterst geschikt. Hiermee kweek je eigenlijk een smaakvollere versie van de bekende sojascheuten of taugé. De nootachtige smaak zal je verrassen. Wanneer de eerste 2 blaadjes een centimeters groot zijn, is deze macrogroente op zen best. Probeer deze zonnebloemplantjes ook eens in een donkere omgeving te kweken. Je eigen speciale 'soja' op je bord.

Al eens erwten geprobeerd?

Hierna zin om zelf aan de slag te gaan?

Kweek het ganse jaar door, wekelijks je eigen frisse salade met onze Led bars


Mother MicroFarms

indoor groenten kweken, Macrogroenten,indoor groenten kweken, Macrogroenten,indoor groenten kweken, Macrogroenten,indoor groenten kweken, Macrogroenten,indoor groenten kweken, Macrogroenten,Bewertungen

Es wurden keine bewertungen gefunden.


Blog