>

Webshop » Kweeklampen op merk » Sanlight » SANlight EVO4-Serie

SANlight EVO4-SerieSANlight Evo4 Serie SANlight EVO4-Serie
SANlight Evo4 Serie SANlight EVO4-SerieSANlight Evo4 Serie SANlight EVO4-SerieSANlight Evo4 Serie SANlight EVO4-SerieSANlight Evo4 Serie SANlight EVO4-Serie

€ 440,00

Ruime voorraad
Sanlight EVO 4 Serie

De EVO 4 serie van SANlight is speciaal ontwikkeld voor de klassieke en veel gebruikte growbox van 80 x80cm, 100 x 100cm of 120 x 120cm. Maar ook voor andere kweekruimtes met een diepte van 80cm, 100cm of 120cm. De SANlight EVO 4 is dé nieuwe maatstaaf voor alle homegrowers die het meest extreme aan lichtopbrengst uit hun growbox willen halen, en die het gebruik van C0² niet schuwen. Dit wanneer 2 toestellen op je gekozen oppervlakte worden gebruikt. Met twee EVO 4-100's op een vierkante meter behaal je de hoogste PPFD die je planten in de bloeifase aankunnen, ondersteund door een CO² generator. Tijdens de groeifase raadt SANlight aan slechts één module in te schakelen, of met een dimmer op de twee modules te werken voor betere lichtverdeling. Door de kracht van het licht met 250W en 696µmol/s, is de EVO 4-100 niet geschikt voor beginners bij gebruik van 2 toestellen in beperkte ruimte.

Maar geen nood: 1 toestel op volle kracht geeft je eveneens het resultaat op je gekozen oppervlakte.

De Evo4 Serie komt in 3 verschillende maten waarbij de lengte van het toestel bepaalt hoe ver de lichtmodules uit elkaar hangen. De prijs is voor alle lengtes dezelfde.

Feiten en voordelen van de nieuwe SANlight EVO-serie LED kweeklampen:

Efficiëntie laat zich niet alleen in getallen uitdrukken.
SANlight biedt met de EVO-serie een geavanceerde efficiëntie van meer dan 3µmol/J op moduleniveau aan. Tijdens de ontwikkeling werdt echter over het algemeen gekeken naar praktische effecten: de aandacht is vooral uitgegaan naar de mogelijke opbrengst per oppervlakte en per tijd. Tijdens het onderzoek, gebaseerd op eigen ervaring, is het spectrum zo goed mogelijk geoptimaliseerd. Met als resultaat een breedband lichtbereik dat veel verder gaat dan het conventionele PAR-spectrum: De EVO LED's bieden een superieure rood/rood verhouding, die de fotomorfogenese* en dus ook de kwaliteit en de kwantiteit van de oogst positief beïnvloedt. 
(*: Het fotomorfogenese proces bepaald het uiterlijk van een gewas en leidt tot de uiteindelijke vorm, kleur en bloei van de plant. Dit is voor een belangrijk deel genetisch vastgelegd, maar wordt gestuurd door licht.)

Bescherming en lichtbeheersing

Kenners van SANlight vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten, die ze in het verleden al dubbeldik hebben waargemaakt. En ook vandaag de dag blijft SANlight trouw aan die verwachtingen en zijn hoge kwaliteitsnormen. Zo is het bij alle modellen zo, dat na 90.000 bedrijfsuren de LED kweeklampen van SANlight slechts 10% van hun lichtrendement verliezen. De combinatie van een unieke asymmetrische secundaire optische* verdeling van licht, met perfect op elkaar afgestemde geometrische vormen van de armaturen, zorgen voor een bovengemiddelde homegene verdeling van het licht, met de beste lichtdichtheid (PPFD ofwel Photosynthetic Photon Flux Density). Het slimme ontwerp van de EVO-serie minimaliseert het verlies en verspilling van fotonen tijdens hun reis naar de planten en beschermt de LED's tegelijkertijd tegen omgevingsinvloeden waaraan de modules tijdens een homegrow wordt blootgesteld. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk voor zwavel en andere chemische stoffen om de armatuur binnen te dringen, wat oxidatie van de LED-chipreflector kan veroorzaken. Ook laten de LED-bars zich eenvoudig reinigen, wat een langere levensduur en constantere lichtoutput garandeert. (*Secundaire optiek heeft 4 verschillende taken: Lichtcontrole, lichtverdeling, homogenisatie van licht en licht mengen.)

Verfijnde techniek

Uit het bijna onoverzichtelijke grote aanbod aan LED's dat tegenwoordig op de wereldwijde markt beschikbaar is, heeft SANlight voor ons thuiskwekers het allebeste uitgezocht. Als het gaat om het rode- en far-red spectrum LED's gaat SANlight, zoals ze dat al jaren lang doen, voor de allebeste en nieuwste OSRAM High Power LED's. In het witte LED-spectrum is gekozen voor de overtuigende en gepatenteerde WICOP technologie van Seoul Semiconductor. De LED's die met deze technologie vervaardigd zijn, worden gekenmerkt door een uitzonderlijke robuustheid en het beste rendement door het ontbreken van loodframes en zilver.

Ready-to-dim

Elk model uit de EVO-serie is "ready to dim". Met andere woorden: alle modellen zijn dimbaar, en kunnen met de meeste reguliere of gangbare besturingssystemen voor de thuiskweek gebruikt worden. Ook is het mogelijk de EVO LED's aan te sturen met een eventuele magnetische- of Bluetooth dimmer van SANlight zelf. In vergelijking met standaard draaipotentiometers zijn SANlight dimmers slijtagevast en worden ze niet aangetast door luchtvochtigheid of water.

De professionaliteit begint al bij de kabel

Een extra bijkomend voordeel van de EVO-serie zijn de hoogwaardige, waterdichte connectoren. In de reguliere glas- en tuinbouw worden deze professionele verbindingen al enkele decennia gebruikt en hebben hun waarde daar allang bewezen. Niet alleen de connectoren, maar alle asseccoires die SANlight in het assortiment heeft voldoen aan een dergelijke hoge standaard en bieden je de mogelijkheid om een kwalitatief en duurzaam verlichtingsnetwerk in je kweekruimte op te zetten. Configureer en installeer je lichthuishouding eenvoudig en veilig naar eigen inzicht en behoefte, enkelvoudig of in een "Daisy-Chain" aan elkaar geschakeld.

Maximaliseer je ruimte

Over het algemeen worden koolstoffilters en luchtafvoer aan het plafond van de growbox of kweekruimte gemonteerd. Veel typische verlichtingssystemen en amaturen komen daardoor een stuk lager te hangen dan je misschien lief is, omdat ze dan onder de andere apparatuur geïnstalleerd moeten worden. Het voordeel van het ontwerp en de opzet van de EVO-serie LED's is dat ze een stuk minder ruimte in beslag nemen. Apparatuur kan eenvoudig tussen de LED-modules opgehangen worden waardoor geen centimeter aan ruimte verloren gaat. De gewonnen extra ruimte aan het plafond geeft je de mogelijkheid je favoriete plantjes wat groter of langer te laten groeien, en daarmee dus ook wat extra aan opbrengst te genereren. Dat is natuurlijk wel even handig als je in een relatief kleine of lage growbox kweekt, maar net zo goed een voordeel in een grotere, professionele kweekruimte.

Technische specificaties EVO 4-80:

Optimaal verlichtingsoppervlak: 80x80cm
Vermogen: 250W
Vermogensfactor: >0,95
Bereik ingangsspanning 100-240/277 50/60 Hz
Max. ingangsstroom: 1,1@220Vac
IP-beschermingsklasse: IP65
Toelaatbare omgevingstemperatuur: 5-35°C
Max. relatieve vochtigheid: 99%
Emissie golflengte: 400-780 nm
PPF (Photosynthetic Photon Flux): 696 µmol/s
Rendement: >3 µmol/s
Stralingshoek: 90-112°
Gewicht: 4,5Kg
Afmetingen (LxBxH): 643 x 291 x 116mm
Levensduur: 90% lichtopbrengst na > 90.000 bedrijfsuren

Technische specificaties EVO 4-100:

Optimaal verlichtingsoppervlak van één EVO 4-100: 100x100cm
Vermogen: 250W
Vermogensfactor: >0,95
Bereik ingangsspanning 100-240/277 50/60 Hz
Max. ingangsstroom: 1,1@220Vac
IP-beschermingsklasse: IP65
Toelaatbare omgevingstemperatuur: 5-35°C
Max. relatieve vochtigheid: 99%
Emissie golflengte: 400-780 nm
PPF (Photosynthetic Photon Flux): 696 µmol/s
Rendement: >3 µmol/s
Stralingshoek: 90-112°
Gewicht: 4,8Kg
Afmetingen (LxBxH): 818 x 291 x 116mm
Levensduur: 90% lichtopbrengst na >90.000 bedrijfsuren

Technische specificaties EVO 4-120:

Optimaal verlichtingsoppervlak van twee EVO 4-120: 120x120cm
Vermogen: 250W
Vermogensfactor: >0,95
Bereik ingangsspanning 100-240/277 50/60 Hz
Max. ingangsstroom: 1,1@220Vac
IP-beschermingsklasse: IP65
Toelaatbare omgevingstemperatuur: 5-35°C
Max. relatieve vochtigheid: 99%
Emissie golflengte: 400-780 nm
PPF (Photosynthetic Photon Flux): 696 µmol/s
Rendement: >3 µmol/s
Stralingshoek: 90-112°
Gewicht: 5,1Kg
Afmetingen (LxBxH): 1018 x 291 x 116mm
Levensduur: 90% lichtopbrengst na > 90.000 bedrijfsuren

Voordelen in het kort:

Speciaal voor een oppervlak van 80x80cm
Geen toevoeging CO² nodig
696µmol/s bij 250W
Optimale homogeniteit van het licht door stralingshoek en secundaire optiek
Optionele dimmer maakt elektriciteitsbesparing mogelijk tijdens groeifase
Maximale opbrengst binnen handbereik

Gerelateerde producten